Proiectii in data de 14 noiembrie 2013

Videoproiectii la Casa de Cultura Schiller din Bucuresti afis Schiller 14 nov 2013 _blog Joi 14 noiembrie 2013 , orele 18:00 – 20:00

Viena – ultima reduta

Istanbul 2013

Seara aceasta de proiectii va aborda un antagonism: cel intre Imperiul Habsburgic si Imperiul Otoman, intre capitalele acestora. Viena a fost un tel suprem de cucerire pentru otomani. Timp de aproape 200 de ani, in secolele al XVI-lea si al XVII-lea, turcii au asediat de doua ori Viena. Si totusi aceasta a rezistat ! Dezvoltarea culturala a Vienei este perena si perpetuua. Am putea spune ca este una dintre „ultimele redute” culturale. Vom calatori impreuna cu Andreea si Mihai pe strazile si imprejurimile Vienei, intr-o atmosfera aparte creata de muzica lui Mozart.

Invitatul serii, Domnul Bonea Ionut, ne va expune proiectia principala avand ca subiect Istanbulul. Capitala Imperiului Otoman a fost mai inainte capitala Imperiului Bizantin, Constantinopol. Prin temeinice si tenace asedii, prin concursuri de imprejurari (nefavorabile) ale sortii, Constantinopolul a cedat. Insa Catedrala Sfanta Sofia, constructie superlativa a Bizantului a constituit un model ce l-au urmat cuceritorii otomani in constructiile lor ulterioare. In orice caz, prin marimea Imperiului Otoman, capitala acestuia a adunat comori ce merita a fi vazute. Asadar, impreuna cu Dl. Bonea vom viziona imagini din capitala de la Portile Orientului.

Intrarea este gratuita !

Va asteptam !

Mihail Cernat  coordonator – organizator

ps. Am postat montajul video despre Asediile Vienei .

Publicitate

Despre mihaicernat

pasionat de munte
Acest articol a fost publicat în arhiva_stire. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Proiectii in data de 14 noiembrie 2013

 1. Varga Florentina zice:

  pai se deschide targul de turism deci voi fi acolo….sorry

 2. mihaicernat zice:

  Sala de proiectii a fost iarasi plina!
  Desi subiectele nu au fost legate de munte, temele abordate, respectiv calatoriile in Viena si Istanbul, au starnit curiozitatea publicului.
  Ne-a bucurat prezenta in sala a unor persoane venite pentru prima data, dar si a altor cunostinte vechi ce au revenit; desigur nu in ultimul rand trebuie sa evidentiez persoanele ce vin in mod regulat la aceste proiectii.
  A existat o scurta intrerupere de curent in zona, care insa nu a impiedicat proiectiile, noi continuand mai departe conferinta.

  Multumiri publicului spectator! Multumiri D-lui Bonea Ionut care ne-a incantat cu imaginile si stilul sau caracteristic!

  Va asteptam si data viitoare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s