Intro

Salut de intampinare

Dupa ani si ani de scris articole si materiale pe la diverse publicatii, reviste, ziare, almanahuri, apoi mai recent, odata cu aparitia si  dezvoltarea internetului, pe site-uri de profil montan, am hotarat ca ar fi cazul sa-mi construiesc propriul loc-de-postat. Fiindca daca tot scriu fara niciun interes/beneficiu material, atunci ar fi bine ca toate postarile mele sa fie centralizate si mai bine organizate.
Cum fotografia a fost si este o alta pasiune a mea, voi cauta sa expun imagini diverse. In context, adaug si videomontajele cu un fond sonor ales cat de cat adecvat, muzica fiind de-asemenea o pasiune.
Imi amintesc anii de inceput, cu aparatele clasice cu film Smena si Zenit. Zenitul era mare si greu ca orice lucru rusesc, dar trainic, Smena fiind un aparat mai portabil. Mii de negative, fotografii si diapozitive au iesit din aceste aparate!
Participam la concursuri pe la cabane, ducand in rucksac, cu grija, cutiile cu diapozitive (inclusiv iarna), avand grija ca din vreun soc sa nu le deteriorez.
Apoi serile de proiectii diason desfasurate imediat dupa Revolutia din ’89, cand la Universitatea Bucuresti in amfiteatrul unde aveau loc proiectiile era plin ochi. Nu exista internet, televiziunile nu ne sufocau cu tot felul de pseudo-montanisti, iar tinerii si studentii, dar si impatimitii mai varstnici aveau dorinta de cunoastere.
Si toate astea fara interese materiale, pragmatismul era inexistent.
Actualmente, in spiritul acelor vremuri, in care ”Cuceritorii Inutilului” erau mult mai raspanditi fata de acum, doresc sa continui sa expun materiale de munte, schimburi de idei, in asa fel incat flacara cunoasterii sa ramana nestinsa!
Celor care vor intelege si patrunde acest spirit de idealism le urez din suflet :

                       Bine ati Venit !

Mihail Cernat

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s