Bulzul – pe varf –

Cozia pe nemarcate

Cand privim spre muntele Cozia, vedem o stanca imensa, desprinsa parca din masiv -Bulzul ( video de pe varful Bulzul )Bulzul_pe varf _blog 01 Duminica 10 noiembrie 2013. Eu si cu Andreea ne indreptam spre Bulzul si Durducul. Bulzul_pe varf _blog 02Dupa ce am urcat pe Durduc , ne indreptam, pe culme, catre Bulz. Bulzul_pe varf _blog 03Dupa ce am depasit tot felul de formatiuni stancoase, trecand si peste o creasta adiacenta orientata dinspre sud, am ajuns fata-n fata cu Bulzul. Bulzul_pe varf _blog 04Peretele este destul de impresionant!
Prin Spintecatura Bulzului se zareste Oltul Bulzul_pe varf _blog 05Andreea privind la Peretele Bulzului Bulzul_pe varf _blog 06 Bastioanele de stanca ale Bulzului Bulzul_pe varf _blog 07Prin hatase si cotloane neumblate ne strecuram in Lumea de Piatra a Coziei. Doua capre negre si un ied, in tinuta de iarna, se indreapta cu viteza intre noi. Evident, dizlocand pietre!… Raman uimit de agilitatea lor.
Ne continuam parcursul; ajungem la intrarea in traseul alpin spre varful Bulzului Bulzul_pe varf _blog 08Un piton vechi imi confirma ca sunt pe calea cea buna.
Ma catar ca-n zilele mele de-altadata! Stancariile Bulzului arata impresionant! Bulzul_pe varf _blog 09O mica pauza de-o poza Bulzul_pe varf _blog 10 Continui sa ma catar, cautand parcursul optim. O mai fi mult ? Bulzul_pe varf _blog 11Dupa cum se vede, sunt pe aproape. Iata! Varful Bulzului! Bulzul_pe varf _blog 12Troita de pe Bulzul vegheaza singulara pe varf. Bulzul_pe varf _blog 13Peisajul este cuprinzator si frumos!
Durducul, Ciuha Mica si Ciuha Mare ( v. de pe Varful Bulzul )Bulzul_pe varf _blog 14 Privelisti de la Valea Oltului Bulzul_pe varf _blog 15spre Cetatile de Piatra ale Coziei Bulzul_pe varf _blog 16si zona somitala Bulzul_pe varf _blog 17Pe varful Bulzul Bulzul_pe varf _blog 18M-am inclinat cu respect in fata troitei de pe varf, apoi am inceput sa cobor; coborare ce pe alocuri se transforma in descatarare; tot mai dese astfel de pasaje.
Revin la Andreea si trecem printr-o „incuietoare” ingusta. Bulzul_pe varf _blog 19In timp ce mai haladuim prin vecinatatea Bulzului, zarim Coltii Foarfecii . Bulzul_pe varf _blog 20Gandul imi zboara la cautarile depuse, la aventurile de-acolo, ce au condus la reusita parcurgerii traseului pe varfurile Coltilor Foarfecii .
La ceas de dupa-amaiaza, venim la Cabana Cozia. Bulzul_pe varf _blog 21Cu cabanierul Marian, intre prieteni!

Videomontaj de pe Varful Bulzului .

Colectia foto a acestui articol

Mihail Cernat

ps. Din aceeasi categorie puteti citi articolele: Durduc , Coltii Foarfecii – traseul pe creasta .

Publicitate

Despre mihaicernat

pasionat de munte
Acest articol a fost publicat în Alpinism, alpinism_de_stanca, articol_montan și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Bulzul – pe varf –

 1. iftode georgeta zice:

  imagini frumoase cu Oltul la poalele muntelui , un traseu mai rar atins .
  Felicitari !!!

  • mihaicernat zice:

   Multumim, Geta !

   Da, asa e ! Imaginile de pe Varful Bulzului prezinta muntele Cozia si Valea Oltului, precum si celelalte repere din zona, sub o perspectiva interesanta.
   Peisajele frumoase incanta ochii privitorului !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s