conferinta montana in 20 martie 2024

Conferinta cu tematica montana la Casa de Cultura Schiller din Bucuresti miercuri 20 martie 2024 , incepand cu ora 18:00

Hai la plimbare prin California; trei ture prin Yosemite
prezintă: Liana Popescu

California, un stat din USA, aflat pe coasta de vest, renumit pentru frumusețile sale; Parcul Național Yosemite, cu primele arii protejate încă din anul 1864, conține numeroase atracții turistice, precum cascade înalte, văi adânci, pereți de granit (celebrul El Capitan), vechi arbori sequoia. Se pot practica drumeții de tot felul, există locuri de campare, dar și cabane; cățărătorii vin să-și testeze abilitățile în marii pereți de granit; oamenii fără potențiale deosebite se pot plimba, Yosemite este o destinație turistică pentru toată lumea. Montaniarda Liana Popescu ne va conduce, prin imagini și relatări, pe câteva trasee de drumeție din superbul Yosemite. Ne-a promis si cateva surprize!

Trei Povești din Nord
prezintă : Mihail Cernat

Ne vom referi la trei ture pe munți aflați în Nordul României, parcurse de Mihail și Andreea Cernat; se vor expune imagini de pe vârfuri mai reprezentative din Munții Călimani și Munții Bistriței, cu detalii și povești de pe traseele aferente. Numai drumul în sine până în acele zone, venind din București, este o poveste!…

Vă invităm la o nouă seară dedicată Muntelui, cu o invitată deosebită, o montaniardă ce a umblat foarte mult pe diverși munți și urcă în continuare, o schioare abilă, o persoană cu vechime în mișcarea montană, precum și în tradiționalele seri de la Casa Schiller, cu siguranță o exponentă ce are foarte multe de spus în materie de munte.

Ne îndreptăm apoi spre nordul țării noastre, unde vom urca pe câteva trasee frumoase și interesante, în compania echipei MAC.

Mentionam ca timpul disponibil acestui eveniment va fi alocat cu prioritate expunerilor invitatei noastre.

Mihail Cernat  coordonator – organizator al evenimentului

Liana Popescu : ingineră (absolventă a Facultății de Hidrotehnică din Universitatea Tehnică de Construcții, București), merge de mulți ani pe munte, a parcurs și câteva trasee de alpinism; schioare de nivel ridicat, inclusiv pe unele văi de abrupt; a întreprins ascensiuni în munți din USA și Canada: Apalași, New Hampshire, Newfoundland; parcurge în continuare trasee de drumeție și alpine.

Mihail Cernat : inginer de profesie (absolvent a două facultăți de profil), pasionat de alpinism și mers pe munte, dar și de fotografia de peisaj, precum și de muzica de calitate; a întreprins ascensiuni în Alpi, America de Sud, Asia Centrală, Africa; numeroase trasee montane și alpine parcurse în România; autor de articole publicate în reviste de profil; prezentator și organizator de conferințe cu tematică montană.

post scriptuum

O seara de exceptie prin subiectul principal abordat. Protagonista evenimentului, Liana Popescu, s-a pregatit riguros, cu imagini si documentatie, cu schite si harti ale traseelor, cu informatii diverse. A reusit sa expuna si sa prezinte tot ceea ce-si pregatise. Si pregatise multe imagini si filmari! Desigur, eu am sustinut-o logistic, astfel ca totul sa decurga bine. Am mai evocat, in deschidere, din istoria alpinismului mondial; insa timpul l-am acordat cu prioritate proiectiilor Lianei. Prezentarea parcurilor nationale din California, cu frumusetile si atractiile lor, ne-au incantat si, de ce nu, ne provoaca sa ajungem si noi acolo, chiar daca este distanta mare. Ne-am delectat cu totii de acest superb periplu american ! Multumim Lianei pentru suita de prezentari si rigurozitatea depusa!
Multumim tuturor persoanelor implicate din Casa Schiller!
Multumiri colegilor, prietenilor si tuturor celor prezenti la eveniment!
Mie nu pot sa-mi multumesc ; doar mi-am adus aportul ca sa iasa o conferinta la un nivel ridicat de calitate si profesionalism. Ca intotdeauna !
Inca o data am aratat ca cei pasionati cu-adevarat, pot realiza lucruri remarcabile, cu mult peste nivelul (deseori mediocru) al celor care presteaza o activitate numai in scop material.

Mihail Cernat

Fotografiile de la eveniment

 

Despre mihaicernat

pasionat de munte
Acest articol a fost publicat în arhiva_stire și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu