conferinta montana in 21 ianuarie 2020

Conferinta cu tematica montana la Casa de Cultura Schiller din Bucuresti Marti 21 ianuarie 2020, incepand cu ora 18:00

Varfurile Botev si Buzlugea. Regiunile Transnistria si Odesa

Continuam serile de conferinte cu tematica montana in noul an 2020, in primitoarea Casa „Schiller” de Cultura Germana situata in centrul Capitalei.
Conform traditiei, prima proiectie din an il are ca invitat pe Andrei Ionel Berghes cu a lui Arhiva de Geografie devenita Agentia de turism Geoarhiva.
Andrei Ionel este un foarte bun cunoscator al tarilor din vecinatatea Romaniei: Balcani, dar si Moldova dincolo de Prut si Nistru. Expunerile lui sunt foarte bine documentate, instructive si, totodata, pline de carisma. Asteptam cu interes prezentarea din seara respectiva.

In masura timpului disponibil vom mai expune cateva imagini din trasee montane parcurse pe timp de iarna, discutii pe teme alpine.

Seara de proiectii montane se adreseaza publicului larg, nu neaparat montagniarzilor, asa ca orice poate veni la eveniment.

Intrarea este, ca intotdeauna, gratuita !

Va asteptam !

post scriptuum : O noua seara de conferinta montana la Casa Schiller, cu multe lucruri bune!
Multa lume, multi prieteni vechi, oameni de-ai casei, dar si persoane noi, au umplut sala.
Renumitul alpinist Dan Vasilescu ne-a vorbit despre Niculae Baticu, cu cateva momente inedite din CAR, intr-o expunere reprezentand o evocare in memoria acestuia.

Eu (Mihail Cernat) am expus un montaj video, din colectia mea personala, in care am prezentat imagini din zona Galbinele (vaile de abrupt, peretele nordic, strungile, coltul, s.a.) dintr-o succesiune de trasee hivernale; scopul a fost strans legat de Niculae Baticu, precum si de o prezentare cu detalii alpine a zonei (cu completari ale D-lui Dan Vasilescu).

Invitatul serii, Andrei Ionel, a mentinut traditia proiectiilor sale: carisma, explicatii temeinice, informatii concrete. Subiecte si destinatii inedite, imagini si peisaje frumoase, ce au starnit interesul persoanelor din sala. Au mai completat: Mircea Sandulescu, Dan Vasilescu si Paul Tavsance – acesta intr-o forma de zile mari! Emil Enghel, vechiul meu prieten afirma: „Andrei Ionel este regele Balkanilor”; perfect de acord, permitandu-mi sa adaug ca „sfera” calatoriilor Arhivei de Geografie se extinde mai departe, in Europa si Asia.
Un adevarat spectacol live in care toti cei prezenti la eveniment au avut de castigat!

Multumiri invitatului !
Multumiri interlocutorilor!
Multumiri tuturor celor prezenti la eveniment !
In ceea ce ma priveste, ca organizator, multumesc familiei pentru intelegere si sustinere, precum si faptul ca mai pot sa transform pasiunea in
energie pentru a realiza aceste conferinte montane.

Mihail Cernat  coordonator si organizator al evenimentului

Publicitate

Despre mihaicernat

pasionat de munte
Acest articol a fost publicat în arhiva_stire. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s