Proiectie la data de 27 noiembrie 2014

Videoproiectie la Casa de Cultura Schiller afis Schiller 27 nov 2014 _blog Joi 27 noiembrie 2014 , ora 18:00

POBEDA 7439m – Evocarea unui vis

Seara de proiectie va fi una deosebit de speciala: vom evoca expeditia romaneasca din anul 1993 in care pentru prima data s-a atins Varful Pobeda de catre trei alpinisti romani.

Varful Pobeda are un renume deosebit: este unul dintre cei mai inalti saptemiari din lume, avand altitudinea de 7439m , ascensiunea sa fiind foarte dificila, prin pozitionarea sa nordica si parcursul unei creste la altitudine inalta. Dintre varfurile ce constituie renumitul trofeu „Leopardul Zapezilor„, Varful Pobeda este cel mai dificil de atins.

In anul 1993 , trei alpinisti romani: Bogdan Pintilie, Dumitru Chitanu si Razvan Petcu, membri componenti ai unei expeditii din care mai faceau parte: Dinu Ionita Raducu, Gabi Stana, Felicia Enache, Gheorghe Enache, au reusit sa atinga Varful Pobeda din Tian-Shan. Ascensiunea lor, dar si lungul drum (parcurs cu trenul in decursul a mai multor zile) pana in Asia Centrala este relatata in cartea Visul Peretelui de Gheata – autor Razvan Petcu.

In seara de 27 noiembrie 2014, o vom avea ca invitata speciala pe Dna Maria Petcu, sotia alpinistului Razvan Petcu, ce ne va expune aspecte legate de regretatul ei sot.

Vom derula imagini din expeditia respectiva, cautand sa urcam, macar imaginar, pana pe renumitul Varf Pobeda, incercand sa percem trairile, eforturile, greutatile, dar si bucuria reusitei acestor alpinisti.

Va asteptam, indiferent daca sunteti sau nu alpinisti !

Intrarea este gratuita !

Mihail Cernat  coordonator – organizator

Publicitate

Despre mihaicernat

pasionat de munte
Acest articol a fost publicat în arhiva_stire și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s