Proiectii la data de 17 iulie 2014

Videoproiectii la Casa de Cultura Schiller din Bucuresti afis Schiller 17 iulie 2014 _blog Joi 17 iulie 2014 , orele 18:00 – 20:00

Traversarea Meridionalilor

K2 – evocare

Incheiem o noua stagiune de proiectii montane, intrate deja in traditie prin anii de cand se deruleaza. In aceasta stagiune, in  11 luni, cu 21 de seri de proiectii, in care s-au expus peste 50 de materiale video, am organizat si cateva prezentari de carti de munte. Si, desigur, au fost semnalate aparitiile revistelor Romania Pitoreasca, prin colegii de redactie prezenti in sala. Trebuie sa evidentiem eforturile benevole, fara niciun beneficiu si interes material depuse de cei care au prezentat proiectii, precum si de organizator.

Pasiunea pentru munte, pentru calatorii, pentru cunoastere si pentru cultura a fost si ramane „motorul” si motivatia organizarii acestor proiectii.

Invitatia este deschisa si gratuita oricarei persoane ce simte si apreciaza frumosul, indiferent daca merge pe munte sau admira pur si simplu o imagine insotita de un comentariu de calitate.

In seara aceasta vom evoca ascensiunile efectuate pentru atingerea celui mai renumit varf himalayan, respectiv celebrul K2. De referinta ramane expeditia italiana din 1954 cand printr-o organizare foarte buna si tenacitatea unor alpinisti de clasa, primii oameni au reusit sa urce pana pe Varful K2.

Cum tot suntem in perioada de concedii si vacante, vom derula o expeditie romaneasca tipica, ce consta in parcurgerea continua si autonoma a Crestelor Carpatilor Meridionali. Distantele mari, eforturile sustinute, zi de zi, in conditii meteo mai mult sau mai putin bune, Soare, ploaie, vant, ceturi, situatiile delicate si dificile din traseu, constituie o tura anduranta, in care vointa coechipierilor propulseaza mai departe. Insa la finalul aventurii, cu pielea si fetele arse de Soare, cu rani si cicatrici, slabiti si vlaguiti, dar cu stralucire maxima in ochi, satisfactia parcurgerii Traversarii Meridionalilor este foarte mare. O amintire provocatoare ascunsa inlauntrul sufletului iubitorului de Munte.

Intrarea este gratuita !

Va asteptam !

Mihail Cernat  coordonator – organizator

Publicitate

Despre mihaicernat

pasionat de munte
Acest articol a fost publicat în arhiva_stire. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s