Proiectii la data de 19 iunie 2014

Videoproiectii la Casa de Cultura Schiller din Bucuresti afis Schiller 19 iunie 2014 _blog Joi 19 iunie 2014 , orele 18:00 – 20:00

Varfurile Rodnei

ANNAPURNA – evocare

In prima parte a programului vom expune imagini cu frumoasele si interesantele varfuri principale ale Masivului Rodnei, la vremea cand inca mai aveau zapada.

Seara de proiectii va aduce un omagiu celor care au depus eforturi pentru reusita ascensiunii pe Annapurna – primul varf de 8000 m urcat de oameni. Vom evoca memoria celor care au fost Maurice Herzog si Louis Lachenal, precum si a intregii echipe alpine a Frantei (amintim pe Lionel Terray, Gaston Rebuffat, Jean Couzy, Marcel Ichac).

Intrarea este gratuita !

Va asteptam !

Mihail Cernat  coordonator – organizator

ps. Seara de proiectii a decurs ca si o intalnire deschisa intre oameni carora le place muntele, indiferent la ce nivel il pot aborda. Dupa imaginile din Muntii Rodnei au urmat cele din expeditia franceza pe Annapurna. A fost abordat subiectul controversei atingerii varfului respectiv. Opinia care se desprinde este aceea ca eforturile depuse in special de Lachenal, Herzog, Terray, Rebuffat au fost foarte mari, revenirea acestora la baza fiind remarcabila. Indiferent daca s-a atins cota maxima sau in apropierea acesteia, expeditia franceza din anul 1950 a deschis calea expeditiilor reusite ce au urmat in Himalaya.

Publicitate

Despre mihaicernat

pasionat de munte
Acest articol a fost publicat în arhiva_stire și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s